Verslag van het Europees Kampioenschap door Giel Vanhouche – Deel 3

De dressuur

Giel Vanhouche, onze Bleu-Roy ambassadeur, en zijn paard Figaro de Verby zijn geselecteerd voor het Belgische team op het Europese Kampioenschap voor Seniors in Strzegom (Polen). Dit kampioenschap vindt plaats van 17 tot 20 augustus.
Elke dag vertelt hij ons hoe hij de wedstrijd beleeft, over zijn resultaten en zijn emoties, zodat jullie de wedstrijd van dichtbij kunnen volgen.
Vanmiddag reed hij zijn dressuurproef, en hij was vrij tevreden over het resultaat.

Het Europees Kampioenschap is vandaag écht van start gegaan voor Giel en Figaro. Heel vroeg vanmorgen had hij al een lichte galopsessie gedaan. 40 minuten voor de proef stapte hij op om los te rijden. Om 12h15 reden ze de dressuurring binnen.

« Draak was heel ontspannen, ik had tijdens gans de proef een goed gevoel. We kregen 50.4 strafpunten. Ik heb er een beetje een dubbel gevoel over. Langs de ene kant ben ik heel tevreden over mijn paard: hij liet heel goede dingen zien, was het grootste deel van de proef heel rustig en goed te rijden. Langs de andere kant ben ik een beetje teleurgesteld over mezelf. Ik denk dat gezien zijn ontspanning ik veel meer uit de proef had kunnen halen, en fouten had kunnen vermijden die ik helemaal aan mezelf moet toeschrijven. De galopwissels waren bijvoorbeeld niet goed genoeg, waardoor ik toch wel wat punten ben kwijtgeraakt. Ondanks alles ben ik toch niet ontevreden met de score, want ze ligt in de lijn van de voorbije wedstrijden dit seizoen. »

Met dit resultaat staat Giel momenteel op een 45e plaats op 77 deelnemers.

Morgen start Giel in de cross om 14h52, met het rugnummer 55. Hij start als 3e ruiter voor het team, en als 5e Belgische combinatie.

« Op dit moment voel ik nog niet teveel stress voor morgen. De cross is zwaar, dik en technisch. Je moet heel geconcentreerd en precies rijden van begin tot einde. Dit parcours zal geen enkele fout vergeven! Maar ik sta te popelen om te vertrekken, ik kijk er naar uit om deze cross te kunnen rijden met Draak. En ik ga met het mes tussen de tanden rijden…

Morgenvroeg zal ik wel wakker worden met wat meer zenuwen, maar ik kan er wel vrij goed mee omgaan. Het zal me bijvoorbeeld niet beletten om te kunnen eten, stress verlamt me niet… Draak mag morgen eerst wat gaan grazen en stappen aan de hand, en ik ga de cross nog een laatste keer verkennen. Zo’n 40 minuten op voorhand begin ik met opwarmen. En in de cross gaan we er alles aan doen om foutloos te blijven, zo dicht mogelijk bij de optimale tijd van 10 minuten. Dat is mijn doel. »

Om Figaro fysiek voor te bereiden en te zorgen dat hij zich voor, tijdens en na de cross zo goed mogelijk voelt, geeft Giel hem een B-Boost voor en na de cross. Zo verbetert hij de recuperatie en vermindert hij de spierpijn. Hij geeft ook een B-Electrolytes de avond voor en de dag van de cross om het verlies van electrolyten en mineralen door het vele zweten te compenseren. 

Resultaat na de dressuur (op 77 combinaties):
1 : Bettina Hoy (GER) – Seigneur Medicott – 24,6 pts
2 : Ingrid Klimke ( GER – Horseware Hale Bob – 30,3 pts
3 : Michael Jung (GER) – FischerRocana FST – 32,8 pts

16 : Karin Donckers – Fletcha van ‘t Verahof – 40,1 pts
39: Lara de Liedekerke-Meier – Alpaga d’Arville – 47 pts
45: Giel Vanhouche – Figaro de Verby – 50,4  pts
52 : Joris Vanspingel – Lully des Aulnes – 51,5 pts
60: Xavier Snackers – En Silence Otrang – 52,5 pts
64 : Kris Vervaecke – Hopper Ten Hunsel – 53,5 pts

Starturen van de Belgen in de cross:
1: Joris Vanspringel – Lully des Aulnes :  11u44
2: Karin Donckers – Fletcha van ’t Verahof : 13u08
3: Kris Vervaecke – Hopper ten Hunsel : 13u40
4 : Xavier Snackers – En Silence Otrang : 13u48
5 : Giel Vanhouche – Figaro de Verby : 14u52
6 : Lara de Liedekerke-Meier – Alpaga d’Arville: 16u12

> Infos & resultaten: http://results.strzegom2017.pl

cropped-logobleuroi.jpg

Laissez un commentaire

Ce site utilise Akismet pour réduire les indésirables. En savoir plus sur comment les données de vos commentaires sont utilisées.