Verslag van het EK van Giel Vanhouche – Deel 2

Een vrije dag vóór de dressuur…

Giel Vanhouche, onze Bleu-Roy ambassadeur, en zijn paard Figaro de Verby (stalnaam « Draak ») zijn geselecteerd om België te vertegenwoordigen op het Europees Kampioenschap voor Seniors in Strzegom (Polen). Dit EK gaat door van 17 tot 20 augustus. Elke dag vertelt hij ons hoe hij de wedstrijd beleeft, over zijn resultaten en over zijn emoties, zodat jullie de wedstrijd van dichtbij kunnen volgen. Vandaag stond er voor Giel niets op het programma, maar was het een kwestie van voorbereiding op de komende dagen.

Je kan wel stellen dat de wedstrijd hier in Strzegom vandaag écht begonnen is, met het eerste deel van de dressuur. De eerste 40 ruiters reden vandaag hun proef,
waaronder ook drie Belgen: Joris, Karin en Kris.
Morgen is het de beurt aan Xavier, Giel en Lara. Het was vandaag dus een « vrije » dag voor onze ambassadeur, maar zeker geen rustdag! Giel bereidde zich voor om morgen een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten.

« Ik heb deze vrije dag gebruikt om Draak zo goed mogelijk klaar te hebben voor onze dressuurproef van morgen. Ik heb hem 3x gewerkt: eerst 2 sessies van een 20-tal
minuten enkel en alleen op ontspanning, en tegen de avond een meer intensieve sessie met het oog op de proef. Vanavond was er ook nog een laatste familiarisation in de grote piste waar we morgen moeten rijden. Je mag dan enkel met lange teugel rond de dressuurring stappen, en zo je paard aan de omgeving laten wennen.
Draak was heel relax en liet zich goed rijden. Ook bij het rond de ring stappen was hij helemaal op zijn gemak. Zoiets geeft wel vertrouwen voor morgen, en ik kan deze
dag dus met een goed gevoel afsluiten. »

Giel ging ook al twee keer de cross verkennen…
« De cross is hoog, technisch en lang. Het is één van de zwaarste crossen die ik al ooit gereden heb, vergelijkbaar met het EK in Blair Castle (2015). De toon wordt al
vroeg gezet, bij hindernis nummer 4, volgens mij één van de moeilijkste combinaties van het parcours.
Er is overal veel te doen. Ik zal mij geen vergissingen kunnen veroorloven, en mijn paard moet fit en geconcentreerd blijven tot op het einde. Maar ik heb het volste vertrouwen in Draak, de cross is zijn sterkste onderdeel en in zo’n zwaar parcours komen zijn kwaliteiten alleen maar meer tot hun recht! Maar het zal zeker niet vanzelfsprekend zijn, we moeten alles blijven geven tot de laatste hindernis. Ik wil vooral een foutloze cross rijden. Binnen tijd rijden gaat heel erg moeilijk worden »

Giel rijdt morgen om 12u15 zijn dressuurproef, als derde ruiter van het team.
« Morgenvroeg ga ik eerst nog met Draak galopperen, om hem zo ontspannen mogelijk te hebben voor de dressuur. Er is speciaal hiervoor een galoppiste voorzien op het terrein. Voor de proef zal ik zo'n 40 minuten losrijden. De eerste 30 minuten rijd ik hem met een lange, lage hals om hem goed soepel en relax te krijgen, met veel zijgangen en schakelwerk. De laatste tien minuten rijden we richting de wedstrijdhouding en zorgen we ervoor dat we helemaal klaar zijn voor de proef.
Ik geef hem vanavond en een uur voor het losrijden ook een B-calm, dat helpt hem te ontspannen en te focussen op zijn werk. »

Voorlopige resultaten na de eerste dag dressuur:
1 : Bettina Hoy (GER) – Seigneur Medicott – 24,6 pts
2 : Thomas Carlile (FRA) – Upsilon – 34,4 pts
3 : Julia Krajewski (GER) – Samouraï du Thot – 36,3 pts
7 : Karin Donckers – Fletcha van ‘t Verahof – 40,1 pts
23 : Joris Vanspingel – Lully des Aulnes – 51,5 pts
31 : Kris Vervaecke – Hopper Ten Hunsel – 53,5 pts

Starturen Belgische ruiters vrijdag:
1 : Xavier Snackers – En Silence Otrang : 10u15
2 : Giel Vanhouche – Figaro de Verby : 12u15
3 : Lara de Liedekerke-Meier – Alpaga d’Arville: 16u

 

> Infos & resultaten: http://results.strzegom2017.pl

cropped-logobleuroi.jpg

Laissez un commentaire

Ce site utilise Akismet pour réduire les indésirables. En savoir plus sur comment les données de vos commentaires sont utilisées.