Het verslag van Giel Vanhouche op het Europees Kampioenschap in Strzegom – Deel 1

De eerste dagen

Onze Bleu-Roy ambassadeur, Giel Vanhouche en zijn paard Figaro de Verby werden
geselecteerd als lid van het Belgische team voor het Europees Kampioenschap in
Strzegom (Polen), dat doorgaat van 17 tot 20 augustus. Iedere dag zal hij ons over zijn uitdagingen, resultaten en emoties vertellen zodat jullie bijna live het kampioenschap  kunnen volgen. Vandaag horen we hoe hij de eerste dagen heeft meegemaakt.

Om de twee jaar wordt het Europees Kampioenschap voor seniors eventing georganiseerd, dit keer in Strzegom (Polen), van 17 tot 20 augustus. De Belgische eventing commissie heeft dit jaar 6 ruiters geselecteerd om ons land daar te vertegenwoordigen. Onze Bleu-Roy ambassadeur Giel Vanhouche met zijn paard Figaro de Verby ("Draak" voor de insiders) hoort hier ook bij.
Naast Giel hebben we Lara de Liedekerke-Meier (Alpaga d’Arville), Karin Donckers (Fletcha van ‘t Verahof) en Joris Vanspringel (Lully des Aulnes) in het Belgische team.  Kris Vervaecke (Hopper ten Hunsel) en Xavier Snackers (En Silence Otrang) nemen deel als individuele ruiters.
« Ik ben heel blij dat ik als lid van het team België hier mag vertegenwoordigen. Ik ga er dan ook alles voor doen om op sportief vlak samen met Figaro zo weinig mogelijk fouten te maken en het beste van onszelf te geven.
Het belangrijkste voor mij is een zo goed mogelijk resultaat te bekomen samen met het Belgische team.
Mijn paard en ik zijn in vorm, ik heb het volste vertrouwen in mijn voorbereidingen en ik kan voor honderd procent steunen op mijn vrouw
Sofie, die me zoveel mogelijk zal bijstaan.  Sofie is mijn mental coach, mijn groom, mijn trainer en mijn steun en toeverlaat. Ze zorgt
ervoor dat ik me volledig kan concentreren op de wedstrijd en dat mijn paard de beste verzorging krijgt. »
Giel is zondagavond samen met Xavier Snackers vertrokken rond 18h30, om dan op maandagmorgen omstreeks 08h00 toe te komen in Strzegom.
« De tocht was lang en vermoeiend maar gelukkig zonder problemen onderweg.  Eens toegekomen op de wedstrijd hebben we eerst de nodige tijd aan Figaro gespendeerd. Hij is gewend om ver te reizen en vaak op concours te gaan, dus hij past zich makkelijk aan. Eens hij geïnstalleerd was, konden we zelf wat uitrusten. Figaro was ondanks de lange rit in goede doen en ik heb samen met hem het terrein hier wat verkend. »
Gisteren en vandaag kregen de ruiters de mogelijkheid om te rijden in de pistes waar de dressuur wordt verreden.
« Figaro was dinsdag echt heel ontspannen. Daar was ik heel blij om, vaak is hij de eerste keren erg nerveus en spooky om te rijden.
Vandaag daarentegen was hij weer eerder zijn eigen zenuwachtige zelf… Wanneer hij gestresseerd is, is hij snel afgeleid en mist hij wat stabiliteit en lossigheid. Ik rijd hem een paar keer per dag, en we houden hem verder bezig met heel afwisselende dingen: longeren, wandelen, grazen, galopperen. We blijven positief werken en we zien wel hoe hij het er vanaf brengt vrijdag tijdens zijn dressuurproef. »
Vandaag begon dan ook officieel de wedstrijd, met de eerste veterinaire keuring. Figaro en alle andere Belgische paarden werden « fit to compete » bevonden.
Morgen, donderdag, starten de dressuurproeven gespreid over twee dagen.
77  combinaties zullen hun land vertegenwoordigen.
Timing van de Belgen
1.  Joris Vanspringel – Lully des Aulnes: donderdag om 11u18
2.  Karin Donckers – Fletcha van ‘t Verahof : donderdag om 15u03
3.  Kris Vervaecke – Hopper ten Hunsel: donderdag om 16u14
4.  Xavier Snackers – En Silence Otrang: vrijdag om 10u15
5.  Giel Vanhouche – Figaro de Verby: vrijdag om 12u15
6.  Lara de Liedekerke-Meier  – Alpaga d’Arville: vrijdag om 16u

> Infos & resultaten: http://results.strzegom2017.pl

cropped-logobleuroi.jpg

Laissez un commentaire

Ce site utilise Akismet pour réduire les indésirables. En savoir plus sur comment les données de vos commentaires sont utilisées.